top of page

Zonne-installaties

Ook bij Elektrico BV denken en werken we mee aan een groene en betaalbare toekomst.

Hebben de groene oplossingen U al kunnen overtuigen?

Waarom voor een Zonne-installatie kiezen? 

We moeten er geen doekjes rond winden, de huidige levensomstandigheden zijn er niet goedkoper op geworden. In tegendeel, de prijzen zijn omhoog gevlogen. Dit geld ook voor Uw energie facturen die hoogst waarschijnlijk niet aangenaam meer onder ogen komen. En dat begrijpen we bij Elektrico BV maar al te goed.

Uiteraard zijn er voor deze minder leuke aspecten ook enkele oplossingen die er voor kunnen zorgen dat de energieprijzen gedrukt kunnen worden tot misschien zelfs gereduceerd worden naar een 0-factuur.

U zult er alvast al wel enkele gehoord hebben. Waaronder de Zonnepanelen. 

Zonnepanelen zijn tot op heden bij de populairste middelen om hoge energiefacturen te bestrijden. Maar hoe zit het nu precies allemaal in elkaar? We geven hieronder een woordje uitleg.

AdobeStock_235134005_eklnvr.jpeg

Met welk systeem ben ik het beste af?

Er bestaan op heden een heleboel systemen, met allemaal hun eigen specificaties. Het aanbod is dus groot. En dit zowel op hellende als op platte daken. Hierdoor hebben we er bij Elektrico BV voor gekozen om ons te specialiseren in een vast montage systeem dat wij gebruiken voor al onze installaties. En 3 merken voor de omvorming van de opgewekte stromen. Onze merken 3 merken zijn:

  • HUAWEI

  • SMA

  • SOLAR EDGE

Wij hebben ons er toe gelegd ons te specialiseren in deze 3 merken zodat we specifieker en sneller kunnen inspelen op onze geplaatste installaties. Daarnaast wordt het zo ook gemakkelijker voor onze techniekers om service te bieden op onze installaties doordat we ons voornamelijk richten op deze merken. 

In combinatie met een thuisbatterij.

Het opwekken van energie overdag en deze kunnen gebruiken aan eigen belasting is zeer mooi meegenomen. Ook het injecteren op het net is een zeer mooi alternatief om de opgewekte energie voor U, een positieve uitkomst te geven.

Maar er zijn meer mogelijkheden.

Hoewel het eigen verbruik kan worden gereduceerd naar 0 tot zelfs het terug injecteren van stroom op het net die je zelf hebt opgewekt. Zijn er mensen die hun opgewekte stroom ook graag opslagen om deze op een later moment terug te gebruiken, zoals in de piekmomenten. Ook dit is mogelijk! Hiervoor kunnen we de zonne-installatie uitrusten met een Batterij. Deze batterij zal naargelang de capaciteit en de ingestelde parameters stroom opladen en ontladen. Dit geeft de gebruiker een extra marge van 25%-40% om de zelf opgewekte groene stroom nog beter te benutten.

Hieronder geven wij U een voorbeeld van een batterij van HUAWEI. Deze batterijen hebben de mogelijkheid om nadien extra capaciteit op te bouwen. Startende vanaf 5kW

Schermafbeelding-2021-03-19-om-15.07.47.png

Een betaalbare oplossing.

De vraag is natuurlijk, wat kost mij nu hedendaags zo een zonne-installatie en wat zal dit voor mij financieel opbrengen. En wat is het rendement van deze installaties? Geen nood!

Wij komen indien gewenst, gratis op plaatsbezoek een duidelijke Offerte maken op basis van Uw eisen en wensen. Daarnaast geven we U een antwoord op al Uw vragen indien er nog zaken niet duidelijk mochten zijn. 

Aarzel niet, en contacteer ons gerust en vraag vrijblijvend Uw Offerte aan!

bottom of page